Een strategische stap naar gedeelde kennis in complexe besluitvorming

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vandaag de dag staan publieke besluitvormers voor steeds grotere uitdagingen. Van het beheren van stedelijke ontwikkeling tot het effectief vormgeven van de energietransitie. En van het stimuleren van economische groei, het bevorderen van werkgelegenheid tot het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs en het aanpassen van de leefomgeving aan de eisen van de 21e eeuw.

De noodzaak van effectieve en doordachte beslissingen in het publieke domein is nog nooit zo groot geweest. En de tijd om dit allemaal te realiseren zo kort. Maar hoe kunnen we deze complexiteit het hoofd bieden?

Het antwoord ligt in het delen van kennis en de effectieve inzet van geavanceerde tools. Om die reden hebben wij als Spilter besloten om een Academy op te richten. Met deze stap maken we onze kennis, ervaring en geavanceerde software toegankelijk voor een breder publiek, middels praktijkgerichte trainingen en masterclasses. 

De Academy is niet zomaar een trainingsinstituut; het is een hub voor het delen van kennis en expertise op het gebied van complexe besluitvorming. 

Waarom hebben we ervoor gekozen om dit initiatief te starten? Omdat we geloven dat de uitdagingen van vandaag niet kunnen worden opgelost door individuen en ouderwets denken. Het vergt een gedeelde visie en een gemeenschappelijke set van tools en methodologieën om vooruitgang te kunnen boeken.

Een van de hoekstenen van de Academy is de inzet van Group Decision Support Software (GDSS). Deze geavanceerde software is ontworpen om groepsbesluitvorming te verbeteren en versnellen door het faciliteren van communicatie, het verzamelen en analyseren van gegevens en het maken van geïnformeerde beslissingen. In een tijd waarin samenwerking en participatie essentieel zijn, biedt GDSS software een krachtige oplossing om de complexiteit van groepsbesluitvorming rond complexe vraagstukken aan te pakken.

We geloven dat door het verstrekken van hoogwaardige trainingen en resources, we besluitvormers kunnen uitrusten met de tools en vaardigheden die ze nodig hebben om effectief te navigeren door de uitdagingen van deze tijd. Deze focus op GDSS software is slechts een aspect van onze bredere inspanningen om innovatie te stimuleren en beleidsmakers uit te rusten met alle tools en vaardigheden die ze nodig hebben om weloverwogen en vooral gedragen beslissingen te nemen. 

Via de Academy bieden we namelijk een breed scala aan trainingen om aan de behoeften van verschillende doelgroepen te voldoen. Van trainingen over het gebruik van de GDSS software tot de geavanceerde trainingen over methoden rond complexe besluitvormingsprocessen, er is voor ieder wat wils.

Terwijl we de Academy officieel gaan lanceren, kijken we uit naar de toekomst. We geloven namelijk dat door het delen van kennis en expertise, we kunnen bijdragen aan een beter geïnformeerd en veerkrachtig publiek domein. Onze visie reikt verder dan alleen trainingen en workshops; we hopen een gemeenschap te creëren van toegewijde professionals die samenwerken aan het vinden van innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van morgen.

In de wereld van vandaag, waar complexiteit de norm is geworden, is het essentieel dat we samenwerken en onze kennis en expertises delen. Onze Academy staat klaar om een belangrijke rol te spelen in deze inspanning en we nodigen iedereen van harte uit om zich bij ons aan te sluiten op deze reis.

Houdt onze website en uw inbox in de gaten voor updates rond de Academy.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Auteur
Gerelateerd
Archief
Zoeken
Categorieën
Bericht