Spilter GDSS platform

Ons Group Decision Support Systeem is het belangrijkste instrument
in de Versnellingskamer en wordt gebruikt om informatie op te halen,
te verrijken, te classificeren en te analyseren.

Spilter GDSS platform – veelzijdig hulpmiddel voor doorbraken in vraagstukken

Met Spilter GDSS ontleedt, structureert en modelleert uw vraagstukken. U biedt mensen in uw organisatie de gelegenheid alle aspecten van een vraagstuk te overwegen en tot rake inzichten en doeltreffende oplossingen te komen. Spilter GDSS biedt taakgroepen structuur, stimuleert de flexibiliteit en verbetert en versnelt de samenwerking, analyse en besluitvorming. 

De Spilter GDSS software is zeer geschikt om lastige meervoudige problematiek op te lossen. Wicked problems vormen een speciale categorie van vraagstukken die we vaak zien in beleidsvorming en -uitvoering in het sociale domein: meervoudige, onderling samenhangende problematiek. Voorbeelden daarvan zijn armoede-,  energietransitie en inrichtingsvraagstukken. 

Spilter is uiterst gebruiksvriendelijk en is daarmee geschikt voor zelfstandig gebruik door professionals in organisaties. De uitgebreide rapportagefaciliteit verlaagt tevens de administratieve last en maakt verslaglegging en rapportage eenvoudig door slechts één simpele druk op de knop. 

Wat is het Spilter GDSS platform

  • Een technologie uit het militaire domein die is ontstaan vanwege de noodzaak van ‘first time right principe’ bij zeer complexe en impactvolle beslissingen.
  • Deze complexe technologie vertaald naar een gebruiksvriendelijk, intelligent SaaS platform waarmee alle stappen tot het uiteindelijke besluit digitaal zijn verankerd en het proces geheel transparant wordt doorlopen.
  • Bij uitstek geschikt voor programmamanagers, projectleiders en beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van beleid, projecten en participatie.
  • Maakt meningen realtime inzichtelijk in duidelijke grafieken waarmee Versnellingskamers interactief, inhoudelijk en effectief verlopen.
  • Onlosmakelijk onderdeel van de Versnellingskamer methodiek
werken met GDSS
0 overheidsorganisaties
gegenereerd in het GDSS
+ 0 rapportages
sessies gehouden
+ 0 projecten

Belangrijkste componenten van het software platform

Werkomgevingen bieden alle vrijheid

Creëer je eigen Versnellingskamer aan de hand van een standaard set van werkomgevingen waarmee wijzelf al 15 jaar alle besluit- en beleidsvormingsvraagstukken kunnen ‘programmeren’

Onbeperkte toegang mogelijk

Van inloggen met ‘sterke wachtwoorden’ tot toegang delen via een openbare link op uw eigen website. Alle combinaties zijn mogelijk.

Van enquête tot multi-criteria analyses

Spilter wordt bij onze klanten heel breed gebruikt. Van ‘datumprikker’ tot strategische tool bij vormgeven van complete cultuurveranderingen binnen de organisatie.

Security op het hoogste niveau.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de security van onze software volgens de laatste standaarden is geborgd. Wij voeren regelmatig controles uit en onze servers hebben dan ook een A-rating volgens Qualys SSL Labs (https://www.ssllabs.com/)

Eenvoudig usermanagement

Beheer heel eenvoudig de users die toegang mogen krijgen tot het platform of stel in dat een externe maar toegang heeft tot één Versnellingskamer.

Samenvoegen van sessies

Maandelijks een monitor en willen weten hoe de voortgang is? Daarvoor is er in Spilter de mogelijkheid om sessies samen te voegen. Zo ziet u in één oogopslag of er progressie  of afname is

Standaard ingerichte Versnellingskamers

Bespaar tijd, gebruik eerder opgedane kennis en voorkom voorkombare fouten door templates te gebruiken.  Deze kunt u zelf maken en beheren in het dashboard.

Dashboards

Maak een persoonlijke dashboard waarmee je in één overzicht die informatie toont die je nodig hebt. Simpel en gemakkelijk.

GDSS werk omgevingen

Een template kunt u geheel zelf maken. Wanneer u een aanpak heeft ontworpen die erg goed werkt kunt u deze in Spilter opslaan als sjabloon. U kunt deze delen met uw collega’s met een eenvoudige druk op de knop.

Spilter GDSS - praktisch instrumentarium gebaseerd op wetenschap

Aan Group Decision Support Systems (GDSS) ligt een wetenschappelijke methode ten grondslag die het licht zag in de jaren ’80 in de VS. In omvangrijke (semi-) overheidsprojecten ontstond de behoefte aan door technologie ondersteunde methoden om groepen -vaak van verschillende samenwerkende organisaties- te ondersteunen bij het doorgronden van complexe problematiek. 

De eerste GDSS hulpmiddelen zagen het licht en introduceerden effectievere methoden van samenwerken, beleids- en besluitvorming door groepen van mensen. 

 

Toepassingen bij onze opdrachtgevers

Binnen het GDSS is een werkomgeving ontwikkeld voor het toetsen van aanbiedingen. Met deze methode is tot op heden geen enkel bezwaar gekomen op de uiteindelijke keuze van opdrachtnemer.

De belastingdienst wil graag zelf de beschikking hebben over het GDSS om voor complexe vraagstukken snelle besluitvorming te kunnen vormgeven en uitvoeren. 

Met de inzet van GDSS stellen we in korte tijd vast wat de transitie capaciteit is van een gebied t.b.v. de energietransitie

Gebruikt GDSS om het gehele proces rond Participatie vorm te geven en op de juiste manier te documenteren.

Zet praktijkcases en lessons learned in GDSS voor onder andere innovatie, beleid en strategie vraagstukken.

Wend het GDSS aan voor cultuurmeting, -ontwerp en -interventies voor grootschalige, wetenschappelijk onderbouwde cultuurverandering voor professionals en organisaties. 

Waar hebben wij al een Versnelling aangebracht

Spilter éénmalig of als softwarelicentie inzetten

U kunt Spilter GDSS eenmalig inzetten of afnemen als licentie. Met een licentie kunnen professionals in uw organisatie vraagstukken zelfstandig ontleden, modelleren en aanpakken met groepen stakeholders. Op deze manier gebruikt de gemeente Rotterdam Spilter in combinatie met Factor-C  voor participatie en beleidsdoeleinden 

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van de kosten. 

Specialist op dit onderwerp is Steven Wagemaker. Hij is bereikbaar via steven@spilter.nl