Ontwikkeling als cruciale verantwoordelijkheid van organisaties

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uit de Studytube Learning & Development Monitor 2022 komt naar voren dat 68% van de HR-professionals vreest voor het vertrek van personaal als er niet serieus wordt geïnvesteerd in leren en (door)ontwikkeling. Dit, in combinatie met een krappe arbeidsmarkt, maakt dat leren en ontwikkelen hoog op de agenda zou moeten staan bij iedere organisatie. Echter is het vaak de hoge werkdruk die ervoor zorgt dat organisaties niet toekomen aan ontwikkeling.

In de huidige zakelijke omgeving is het niet langer voldoende om simpelweg te vertrouwen dat het bestaande talent binnen hun gelederen zal blijven. Om te gedijen in een dynamische markt, is het van cruciaal belang dat bedrijven hun personeel continu laten groeien en evolueren. Dit betekent niet alleen het aanbieden van cursussen en trainingen, maar ook het verschaffen van de juiste tools en middelen om werknemers in staat te stellen hun werk nog beter te doen.

Whats in it for me?

Elk individu heeft onbenut potentieel, dat kan worden ontgrendeld door de juist omgeving te creëren waarin dit potentieel ontsluit kan worden. Door werknemers de kans te geven om hun vaardigheden, kennis en “toolbox” uit te breiden, kunnen organisaties dit potentieel ontsluiten en tevens benutten voor de gemeenschappelijke bedrijfsdoelstellingen.

Werknemers motiveer je daarbij door ze concreet te vertellen wat ze ervoor terugkrijgen. Vaak houdt het op wanneer organisaties de deuren van hun (online) academy openen en zeggen: ‘succes!’. Maar in die situatie weet de medewerker nog steeds niet wat hij of zij hier nou precies aan heeft.

Er moet dus altijd verteld worden wat er voor de werknemer te halen valt. Denk bijvoorbeeld aan ‘Deze tool helpt je om je werk efficiënter en sneller uit te voeren, waardoor je meerdere projecten zal kunnen oppakken’. Een cultuur van voortdurende ontwikkeling en leren moedigt namelijk innovatie aan. Medewerkers worden aangemoedigd om nieuwe ideeën te verkennen en te implementeren. Daarmee kunnen ze innovatieve oplossingen vinden voor complexe uitdagingen.

Bijkomende voordelen

Door werknemers te voorzien van de juiste tools en training, bereiden organisaties zich voor op toekomstige uitdagingen en veranderingen in de markt. Dit zorgt voor flexibiliteit en veerkracht, waardoor organisaties snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden. Door te investeren in de ontwikkeling van hun personeelsbestand tonen organisaties tevens hun betrokkenheid bij het welzijn en de groei van de medewerkers. Dit leidt over het algemeen tot een hogere werknemerstevredenheid, wat op zijn beurt de productiviteit en retentie van werknemers ten goede komt.

Het is namelijk geen geheim dat medewerkers de laatste jaren sneller wisselen van baan. Dit kan vaak worden voorkomen door voldoende (door)groeimogelijkheden aan te bieden binnen de organisatie. Wanneer medewerkers nieuwe vaardigheden opdoen, ontwikkelt de organisatie met hen mee. De kwaliteit van de producten en diensten wordt hoger. Daarnaast creëert het een cultuur waarin mensen zelf met nieuwe ideeën komen. Die kunnen weer leiden tot efficiëntere werkprocessen of winstgevende innovaties.

Om die reden is het ontwikkelen van personeel en het voorzien van de juiste tools niet alleen een investering in de toekomst van de organisatie, maar ook een belangrijke verantwoordelijkheid die organisaties dragen. Door op deze wijze te investeren in hun personeel investeren organisaties in hun innovatie, groei en duurzaamheid. En niet onbelangrijk: zorgen ze dat hun waardevolle personeel langer bij de organisatie blijft.

Facebook
Twitter
LinkedIn

————————————————————————————————————–

Jezelf blijven ontwikkelen is je belangrijkste taak. Markten, rollen en verantwoordelijkheden veranderen. Opdrachten transformeren. Technologieën ontstaan en evolueren. Hoe zorg je dat je in controle blijft? Ben je er klaar voor als een nieuw vraagstuk zich aandient?

De Spilter Academy biedt jou de mogelijkheid om in korte tijd veel praktische en relevante kennis op te doen rond de complexe vraagstukken van vandaag. Wat hoop je vandaag te leren?

Daarbij biedt Spilter de mogelijkheid om je te verdiepen in de GDSS software (1) te leren van onze ervaring op het gebied van complexe vraagstukken (2). Of opgeleid te worden in de methoden en technieken die wij toepassen om complexe vraagstukken het hoofd te bieden (3).

Auteur
Gerelateerd
Archief
Zoeken
Categorieën
Bericht