De hedendaagse wereld wordt gekenmerkt door onderlinge verbondenheid en globalisering op ongekende schaal. In die context is het van belang dat niet alleen landen hun nationale veiligheidsstrategieën ontwikkelen, maar ook organisaties de verschillende strategische afhankelijkheden erkennen, bespreken en begrijpen. Dit vereist voortdurende evaluatie en aanpassing.
Het ontwikkelen van veiligheidsstrategieën is een complex proces en hoewel de specifieke benaderingen kunnen verschillen omvat het ontwikkelingsproces over het algemeen dezelfde onderdelen. Dit proces is in veel gevallen iteratief en vereist voortdurende evaluatie en aanpassing.
Het voornaamste doel van de analyses die deze risk assessments omvatten is het identificeren, beoordelen en begrijpen van de belangrijkste risico’s waarmee een land, instantie of organisatie wordt geconfronteerd op het gebied van (nationale) veiligheid. En daarop aansluitend het nemen van passende maatregelen om deze risico’s te beheersen. Deze assessments zijn om die reden cruciaal voor het ontwikkelen van een effectieve strategie en het nemen van weloverwogen beslissingen op het gebied van veiligheidsbeleid.
Risico’s zijn onvermijdelijk in elke organisatie, groot of klein. Het effectief beheren van deze risico’s is van cruciaal belang om de veerkracht en duurzaamheid van een organisatie te waarborgen. Spilter helpt verschillende ministeries en uitvoeringsinstanties bij het samenstellen van hun ‘National Risk Assessments’.
De N.R.A.’s (National Risk Assessments) helpen bij het anticiperen op toekomstige uitdagingen, het beheren van risico’s en het beschermen van de bevolking, infrastructuur en vitale belangen van een land. Het begrijpen en beheren van deze risico’s is essentieel om de veiligheid en stabiliteit te waarborgen. Door middel van grondige analyses, diversificatie van bronnen en het aanspreken van expertkennis kunnen we veerkrachtiger worden in het gezicht van potentiële bedreigingen.
Het effectief beheren van deze risico’s zal bijdragen aan het waarborgen van de nationale veiligheid en het behoud van de soevereiniteit van een land in een onderling verbonden wereld.
Het Spilter GDSS is zeer geschikt om lastige meervoudige problematiek op te lossen en direct toepasbaar binnen risico management. Aangezien de ontwikkeling van nationale veiligheidsstrategieën worden gekenmerkt door een vaste structuur is dit direct te vertalen naar de werkomgevingen.
Spilter Group Decision Support Software geeft namelijk de mogelijkheid om dit type vraagstukken te ontleden, structureren en modelleren. De verschillende werkomgevingen binnen de software bieden de gelegenheid alle aspecten te overwegen en tot rake inzichten en doeltreffende oplossingen te komen.
Een online voorbereidings-versnellingskamer plaatst het vraagstuk in de bredere context. Bepaald wanneer de sessie geslaagd is, welke onderwerpen behandeld worden, welke deelnemers daarvoor nodig en welke stappen te maken zijn.
Het versnelt de traditionele manier waarbij groepen tot beleids- en besluitvorming komen. Digitale methodes, die niet in een klassieke meeting te realiseren zijn, zorgen ervoor dat complexe problematiek eenvoudig en overzichtelijk behandeld kan worden.
Tekstuele en grafische terugkoppelingsmethoden maken de sessie uiterst efficiënt. Hierdoor worden alleen de belangrijke zaken besproken. Invloed van dominantie en hierarchie is geminimaliseerd waardoor ook de minder gangbare meningen worden gehoord.
Eenvoudig rapporteren en verantwoorden van resultaten. Extra verslagen schrijven is verleden tijd. Alle relevante data is digitaal beschikbaar en op ieder moment oproepbaar. Alle stappen in het besluitvormingsproces liggen digitaal vast.
Klik op het logo om naar de desbetreffende casestudy te gaan
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van onze aanpak en de kosten.
Specialist op dit onderwerp is Jerry van Staveren. Hij is bereikbaar via jerry@spilter.nl