Grondig onderzoek

werkomgeving

Grondig onderzoek

Gebruik de grondig onderzoek werkomgeving met de groep en:

 • Wissel vrijelijk meningen, argumenten en informatie uit
 • Begrijp het waarom en het wat
 • Kom gezamenlijk tot consensus 

In deze werkomgeving kan elk onderzoek naar ideeën, (vermeende) feiten of meningen worden versterkt.

Gebruik de grondig onderzoek werkomgeving met de groep en:

 • Wissel vrijelijk meningen, argumenten en informatie uit
 • Begrijp het waarom en het wat
 • Kom gezamenlijk tot consensus 

In deze werkomgeving kan elk onderzoek naar ideeën, (vermeende) feiten of meningen worden versterkt.

Meerdere onderwerpen tegelijk bespreken

U kunt meerdere onderwerpen onder elkaar plaatsen. Iedereen concentreert zich op de onderwerpen die hen het meest aangaan en waar ze echt iets over te zeggen hebben, terwijl ze op de hoogte blijven van alle onderwerpen. In plaats van op hun beurt te wachten om te spreken, of op een kans om te reageren, of op toestemming om een vraag te stellen, dragen deelnemers bij als ze iets te zeggen hebben of een vraag te stellen. Kortom niet meer wachten op een gelegenheid in de discussie.

Stel je voor wat je kunt bereiken in groepsgesprekken waarbij alle deelnemers:

 • Hun mening vrijuit delen als ze iets te zeggen of te vragen hebben
 • Een open geest houden en beoordelen bijdragen op wat er daadwerkelijk wordt ‘gezegd’
 • Focus op onderwerpen die hen aangaan of hen interesseren zonder de algehele context te verliezen

Begeleiders kunnen de productiviteit nog verder verhogen door bijvoorbeeld discussies te structureren door deelnemers bijdragen te laten categoriseren in de context. Kortom, u krijgt een enorme versnelling. Deelnemers vinden het leuk om echt betrokken te zijn, hun stem te laten horen, gehoord te worden en dat er effectief met hun beschikbare tijd wordt omgegaan

Bijdrage statistieken

Middels de bijdrageteller over de onderwerpen wordt automatisch het aantal bijdrage weergegeven. Ze tonen het totale aantal bijdragen en hoeveel ervan nog niet door een bepaalde deelnemer zijn gelezen. Als de tijd bijna om is, is het een goede gewoonte om mensen een paar minuten de tijd te geven om ongelezen bijdragen door te nemen, zodat iedereen op dezelfde vlieghoogte zit voor de volgende stap in het sessie proces.


Inspireren door presenteren

Mensen laten zich op veel verschillende manieren inspireren. Is het niet alleen op tekst, is het wel op de wijze waarop resultaten getoond worden.

Binnen Spilter kunt u in deze werkomgeving kiezen uit verschillende manieren van inspireren door de zeer uitgebreide presentatiemogelijkheden.

Of u nu kiest voor een lijst waarbij de laatste bijdrage bovenaan komt te staan, of waarbij de bijdragen willekeurig langskomen in de vorm van tekstballonnen. Of een Wordcloud waarmee veel genoemde woorden te zien zijn. Alles is mogelijk!

Automatische documentatie - Export

Iedere Spilter-werkomgeving is zelf-documenterend: dit betekent dat met een druk op de knop een volledig opgemaakt rapport gemaakt wordt in de bekende Microsoft Office extensies zoals o.a. Word en Excel. In Spilter kunt u geheel samenstellen wat u in de rapportage wenst,

 • De wijze waarop de resultaten gepresenteerd worden.
 • De resultaten per team (wanneer beoordeling heeft plaatsgevonden met teamtags)
 • Alleen een gespecificeerde bovenste of onderste reeks items


Ook kunt u met Spilter met een druk op de knop een download genereren welke geschikt is voor verwerking in statistische software zoals bijvoorbeeld SPSS.

Alle mogelijkheden zien?

Als u nog meer wilt zien van de mogelijkheden van de brainstorm-werkomgeving, denk aan standaard sjablonen, importeren van bijdragen uit andere bronnen, geavanceerde instellingen voor bijdragen, wel of geen inspiratie, extra instructies, kopiëren van werkomgevingen, presentatiemogelijkheden met groepen, werken met verschillende secties, etc. Maak een afspraak met één van onze consultants. Zij nemen u graag mee in alle mogelijkheden.