Besluitvorming

digitaal getransformeerd met Spilter GDSS 

Veelzijdig en laagdrempelig hulpmiddel voor doorbraken in vraagstukken

Voor organisaties is besluitvorming zowel uiterst belangrijk als tijdrovend en ineffectief. Besluitvorming door groepen was als een roerloos eiland in de beweeglijke zee van de digitale transformatie. Spilter GDSS brengt hier verandering in. Het vernuftige GDSS systeem digitaliseert en versnelt het besluitvormingsproces door de interactie tussen deelnemers te ondersteunen met slimme, doelgerichte en tijdbesparende SaaS technologie.

Onderzoek wijst uit dat organisaties die besluitvorming zien als een kritische vaardigheid, concurrerender en winstgevender zijn, aantrekkelijker voor medewerkers en een langere levensduur hebben. 

Spilter in besluitvorming

  • Maakt het mogelijk om met groepen van mensen complexere beslissingen in minder tijd en met minder faalkosten te nemen.
  • Egaliseert het speelveld waardoor iedere deelnemer evenredig aan bod komt en ook de minder gangbare meningen worden gehoord.
  • Maakt meningen realtime inzichtelijk in duidelijke grafieken waarmee besluitvorming interactief, inhoudelijk en effectief verloopt.
  • Empowert mensen, boort hun kennis aan en stelt u in staat om tijdig en efficiënt belangrijke beslissingen te nemen.
  • Kan volledig digitaal gehouden worden en werkt naadloos samen met MsTeams of Zoom. Creëert heldere rapportages in Microsoft Office extensies.

Voor alle fasen van besluitvorming

Bij uitstek geschikt voor programmamanagers, projectleiders en beleidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van beleid, projecten of besluit. Of het nu gaat om de beeldvorming, de oordeelsvorming of het bevestigen van het uiteindelijke besluit.

Besluitvorming in de Versnellingskamer

  • Een high impact omgeving waarbij op basis van een gestructureerde aanpak inzichten stapsgewijs worden verkregen en besluiten genomen.
  • Interactie tussen deelnemers wordt ondersteund via slimme, doelgerichte SaaS technologie.
  • Maakt meningen realtime inzichtelijk in duidelijke grafieken waarmee de sessie interactief, inhoudelijk en effectief verloopt
  • Kan volledig digitaal gehouden worden en werkt naadloos samen met MsTeams of Zoom.
  • Creëert heldere rapportages in Microsoft Office extensies

Betere besluiten door een brede groepsblik en goede structuur

Onze ervaring wijst ook uit dat divers samengestelde groepen gemiddeld betere besluiten nemen over complexe en relatief onoverzichtelijke vraagstukken dan individuen en minder diverse groepen. Ook de groepsgrootte heeft invloed op de kwaliteit van besluiten. De kans op tunnelvisie (groupthink) is kleiner in grotere groepen; hierin is ook vaak meer kennis beschikbaar. Besluitvorming over complexe en gevoelige vraagstukken in grotere groepen (>10) vergt echter meer organisatie en structuur dan een reguliere meeting kan bieden.  

De Versnellingskamer is een door technologie ondersteund instrument dat de juiste organisatie en structuur aanbrengt en zo groepen helpt om betere en duurzamere besluiten te nemen. 

0 jaar
ervaring
0 projecten
gingen u voor
0 gemeenten
werken met ons samen

Bekijk onze opdrachten uit dit werkveld

Klik op het logo om naar de desbetreffende casestudy te  gaan

Hergebruik Gas Zuiverings Installatie (GZI) in Emmen

De energietransitie vraagt om samenwerking. Daarom onderzoeken de Gemeente Emmen, Provincie Drenthe, EMMTEC services, New Energy Coalition, Gasunie, Gasunie Transport Services (GTS) en de NAM samen de mogelijkheden rondom hergebruik van de gaszuiveringsinstallatie (GZI) in de gemeente Emmen. Dit doen zij samen met partijen zoals EBN, Engie, Rendo Netwerken, Rika Greenpark en Ludan. Het GZI-terrein krijgt een nieuwe, duurzame bestemming.

Waar hebben wij al een Versnelling aangebracht​

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van de looptijd en eventuele kosten. 

Onze vakspecialist is Steven Wagemaker.
Hij is te bereiken via steven@spilter.nl of klik op de onderstaande button voor een kennismaking;