Cultuurverandering

Bewezen aanpak voor een geslaagde verandering
van de huidige cultuur en een gedragen borging
van de gewenste cultuur.

Nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak

Organisaties staan onder toenemende druk om zich te ontwikkelen en te vernieuwen. Dit wordt onder andere gedreven door technologische ontwikkelingen, nieuwe inzichten, veranderingen in de markt en de rijzende vraag naar flexibele organisatievormen.

Daarbij vraagt de onvoorspelbaarheid en snelheid van deze veranderingen om een geheel nieuwe aanpak, om innovatieve en snellere methoden van implementatie. Want zoals beroemde quote van Albert Einstein stelt; You can’t solve today’s problems with yesterday’s solutions

Om alle veranderingen het hoofd te bieden zijn op organisatorisch niveau cultuurverandering en transformatie noodzakelijk, om daarmee de houding van werknemers rond verandering positief te beïnvloeden en het personeel af te stemmen op de (nieuwe) strategische doelen.

Voordelen van het CATM model in Spilter

  • Helpt cultuurverandering in organisaties te versnellen en mislukking te verminderen door gebruik te maken van de ‘Culture Acceleration Tool and Methodology’ (CATM). Maakt grootschalige, wetenschappelijk onderbouwde cultuurverandering toegankelijk voor professionals en organisaties
  • Deze complexe technologie vertaald naar een gebruiksvriendelijk, intelligent SaaS platform waarmee alle stappen zijn verankerd en het proces geheel transparant wordt doorlopen.
  • Maakt gebruik van GDSS; een technologie uit het militaire domein die is ontstaan vanwege de noodzaak van ‘first time right principe’ bij zeer complexe en impactvolle beslissingen.
0 overheidsorganisaties
werken met GDSS
0 rapportages
gegenereerd
meer dan 0
sessies gehouden

CATM – veelzijdige aanpak voor doorbraken in cultuurveranderingen

Binnen onze Spilter GDSS software hebben wij een unieke werkomgeving gecreëerd voor cultuurmeting, -ontwerp en -interventies. Deze is in samenwerking met Dr. Jaclyn Lee van het SUTD (Singapore University of Technology and Design) vormgegeven. 

Met deze werkomgeving ontleedt, structureert en modelleert u vraagstukken en biedt mensen in uw organisatie de gelegenheid tot rake inzichten en doeltreffende oplossingen te komen. Spilter GDSS biedt projectgroepen structuur, stimuleert de flexibiliteit en versnelt de samenwerking, analyse en besluitvorming. 

Spilter introduceert daarmee een innovatieve digitale aanpak om cultuurverandering in organisaties te versnellen en mislukking te verminderen door gebruik te maken van de ‘Culture Acceleration Tool and Methodology’ (CATM) voor gebruik in groepen.  Deze tool combineert de methodologie van het Organizational Cultural Assessment Instrument’ (OCAI), Design Thinking, Versnellingskamers en de kracht van Group Decision Support Systems (GDSS) en maakt daarmee grootschalige, wetenschappelijk onderbouwde cultuurverandering toegankelijk voor professionals en organisaties.

Belangrijkste componenten

Werkomgevingen bieden alle vrijheid

Creëer je eigen sessies aan de hand van een standaard set van werkomgevingen waarmee wijzelf al 15 jaar alle complexe besluitvormingsvraagstukken kunnen ‘programmeren’

Online deelnemen

Van inloggen met ‘sterke wachtwoorden’ tot toegang delen via een openbare link op uw eigen website. Alle combinaties zijn mogelijk.

Van enquête tot multi-criteria analyses

Spilter wordt bij onze klanten heel breed gebruikt. Van ‘online enquete’ tot strategische tool bij complete cultuurveranderingen binnen de organisatie.

Security op het hoogste niveau.

Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat de security van onze software volgens de laatste standaarden is geborgd. Wij voeren regelmatig controles uit en onze servers hebben dan ook een A-rating volgens Qualys SSL Labs (https://www.ssllabs.com/)

Eenvoudig usermanagement

Beheer heel eenvoudig de users die toegang mogen krijgen tot het platform of stel in dat een externe maar toegang heeft tot één enkele sessie.

Samenvoegen van sessies

Maandelijks een monitor en willen weten hoe de voortgang is? Daarvoor is er in Spilter de mogelijkheid om sessies samen te voegen. Zo ziet u in één oogopslag of er progressie  of afname is

Templates creëren en beheren

Bespaar tijd, gebruik eerder opgedane kennis en voorkom voorkombare fouten door templates te gebruiken.  Deze kunt u zelf maken en beheren in het dashboard.

Digitaal verankerd

Alle sessies worden opgeslagen binnen het systeem en geven overzicht over alle informatie die je nodig hebt. Simpel, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk.

GDSS werk omgevingen

De CATM template kunt u geheel zelf inzetten of u kunt onze consultants inschakelen om het proces met u te doorlopen. Zowel op afstand, via de digitale middelen zoals MS Teams, als bij u op de werkvloer. 

Spilter GDSS - praktisch instrumentarium gebaseerd op wetenschap

Aan Group Decision Support Systems (GDSS) ligt een wetenschappelijke methode ten grondslag die het licht zag in de jaren ’80 in de VS. In omvangrijke (semi-) overheidsprojecten ontstond de behoefte aan door technologie ondersteunde methoden om groepen -vaak van verschillende samenwerkende organisaties- te ondersteunen bij het doorgronden van complexe problematiek. 

De eerste GDSS hulpmiddelen zagen het licht en introduceerden effectievere methoden van samenwerken, beleids- en besluitvorming door groepen van mensen. 

 

Waar hebben wij al een Versnelling aangebracht

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van de looptijd en kosten. 

Specialist op dit onderwerp is Jerry van Staveren. Hij is bereikbaar via jerry@spilter.nl of plan een online kennismaking in door op de volgende button te klikken: