Brainstorm met
500 adviseurs

De omgeving verandert en dus moet de organisatie ook mee. Na verschillende veranderingen binnen de organisatie werd het tijd om met alle medewerkers op Expeditie te gaan.

Tijdens deze bijeenkomst werd er aan alle medewerkers gevraagd om stil te staan bij de veranderende omgeving en wat dit betekent voor de organisatie, voor de medewerker zelf én voor je werk. Wat gaat eigenlijk hartstikke goed en wat moet echt beter?

Iedere medewerker kreeg dus de kans om zijn of haar mening te geven, maar ook om mee te denken over de manieren waarop zaken beter kunnen. Dé kans om de provincie te adviseren over de richting die zij op moet gaan.

En dat met meer dan 500 personen in één dag, dat was de uitdaging!

Waarom werd Spilter ingezet

  • Een high impact omgeving waarbij op basis van een gestructureerde aanpak inzichten stapsgewijs worden verkregen en besluiten genomen.
  • Een scherpe deadline, waardoor er in beperkte tijd een duidelijk resultaat behaald moest worden.
  • Maakt meningen realtime inzichtelijk in duidelijke grafieken waarmee de sessie interactief, inhoudelijk en effectief verloopt

De aanpak

Er waren 8 verschillende thema’s opgesteld gerelateerd aan de verschillende vraagstukken. In groepjes van 5 personen gingen de deelnemers aan de slag met 8 verschillende inhoudelijke thema’s. Iedere medewerker nam deel aan vier sessies en werkte aan twee thema’s. 

In de ochtend werd er gevraagd wat de deelnemers goed vinden gaan bij het specifieke thema en wat er verbeterd zou kunnen worden. Vervolgens werd er in de middag, door een ander groepje deelnemers, de punten geprioriteerd en kreeg elk verbeterpunt een concreet advies over hoe de aanpak zou moeten zijn om dit te realiseren. 

Zo werd iedereen adviseur voor een dag en heeft iedere deelnemer invloed gehad op zijn eigen toekomst.

Waar hebben wij al een Versnelling aangebracht​

De Versnellingskamer versnelt langs 4 kwadranten:

Plannings- en analyse elementen

Aan de hand van maar 1 voorbereidings-meeting plaatsen we het vraagstuk in de bredere context en kunnen met u bepalen wanneer de Versnellingskamer geslaagd is en welke deelnemers daarvoor nodig zijn.

Methodische- en uitvoerings elementen

Het toepassen van de juiste methoden voor deelvraagstukken en een werkproces binnen de randvoorwaarden leidt tot het gewenste resultaat.

Technologische en facilitatie-elementen

De Versnellingskamer maakt gebruik van tekstuele en grafische terugkoppelingsmethoden die de sessie interactief en effectief laten verlopen.

Administratieve elementen

Door de Versnellingskamer is rapporteren, verantwoorden, analyse resultaten en terugkijken op genomen stappen zeer eenvoudig. Er hoeven geen extra verslagen geschreven te worden. De data is digitaal beschikbaar en op ieder moment oproepbaar

Resultaat

Alle medewerkers hebben mee gewerkt aan de koers van hun werkgever. En dus aan hun eigen koers en ontwikkeling van de komende jaren. De werkgroep die verder aan de slag ging met dit project had zich geen beter startpositie voor kunnen stellen dan het resultaat van deze dag. Alle informatie van de sessies, dus de verbeterpunten en de adviezen, is direct vastgelegd en verwerkt in een rapportage die aan het einde van de dag direct beschikbaar was. Zo kon het opvolgteam direct met de verwerking en de vervolgstappen aan de slag.

Elke medewerker voelde zich betrokken, gehoord en serieus genomen

Opdrachtgever: Effectgroep (producent en creatief concept)
Toepassing: Werkconferentie
Aantal deelnemers: 500
Duur sessie: Eén dag
Opstelling: Plenaire sessie & powersessies

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van de kosten. 

Specialist op dit onderwerp is Steven Wagemaker. Hij is bereikbaar via steven@spilter.nl