TRAINING

Programmatisch ontwerpen

Tijdens deze masterclass leer je een programma te ontwikkelen in het GDSS voor jouw vraagstuk

Wat leer je

In deze training leer je om vanuit een complex vraagstuk een programma samen te stellen, passend bij de rol en invloed van je stakeholders, de beschikbare tijd, de bestuurlijke dynamiek en het resultaat dat je wilt bereiken.

Je leert

  • Een participatieplan op te stellen welke gebaseerd is op de resultaten uit de factor-C analyse, de projectdoelstellingen en de grootste geïdentificeerde risico’s 
  • Stakeholders de juiste rol en invloed  geven in het proces.
  • De juiste vragen te stellen aan de juiste doelgroep.
  • Afwegingen te maken tussen beschikbare tijd, gewenste diepgang en omvang van het stakeholdersveld.
  • Overwogen afweging te maken tussen  stakeholders betrekken via een Versnellingskamer, een los gesprek, een online vragenlijst of een webinar.

 

Een van de cruciale aspecten die deze training benadrukt, is het vermogen om rekening te houden met de diverse belangen en invloeden van stakeholders. Het begrijpen van hun behoeften en perspectieven is essentieel voor het ontwerpen van een programma dat niet alleen effectief is, maar ook breed gedragen wordt. 

Daarnaast richt de training zich op het belang van het optimaliseren van de beschikbare tijd en middelen, evenals het navigeren door de bestuurlijke dynamiek van een organisatie. Het vermogen om deze factoren te integreren in het programmaontwerp is van onschatbare waarde voor het bereiken van duurzame en meetbare resultaten.

Voor wie

Deze training is met name geschikt voor (strategisch) adviseurs of consultants die actief zijn in de publieke sector. Het uiteindelijke doel van de training is om deelnemers in staat te stellen om zelfstandig, binnen verschillende domeinen en bij complexe vraagstukken, een aanpak te ontwerpen die geschikt is voor een Group Decision Support System (GDSS). 

Deze vaardigheid is niet alleen van belang voor het oplossen van specifieke problemen, maar ook voor het bevorderen van innovatie en effectieve besluitvorming binnen organisaties. Wanneer dit resoneert bij jou, is deze training geschikt voor jou.

Programmatisch ontwerpen

Details

data

Startdatum 18 juli ’24
Startdatum 30 januari ’25

Duur

3 dagen

trainer

Steven Wagemaker & Jerry van Staveren
kosten
€2195 

locatie

Op ons kantoor in Almere of op aanvraag op een andere locatie naar keuze
tijd
Alle dagen van 9.00 tot 17:00 uur

De volgende training is over

Aftellen verlopen!

Reviews

Wat deelnemers over onze training zeggen

"De training was erg praktijkgericht en ik kan niet wachten om de nieuwe inzichten toe te gaan passen in mijn werk."
Zakaria Benali
Beleidsmedewerker
‘Naast praktische handvatten bracht de dag ook inspiratie. Het maakt inzichtelijk welke aanpak het best passend is. Heel waardevol."
Johan Bakker
Projectleider
"Een dieper inzicht in de verschillende methodieken en de koppeling naar de prakijk zijn de investering meer dan waard."

Aanmelden voor een training