Slim versnellen

Waarom werd Spilter ingezet

Toen Nederland geconfronteerd werd met Corona verzocht de Minister aan RWS om een advies aan de Directeur Generaal uit te brengen waar de mogelijkheden binnen RWS zijn om versneld werk naar de GWW sector te kunnen brengen.

In een hele korte termijn -namelijk drie weken- is een reeks van Versnellingskamers met experts een heel concreet advies uitgebracht waar de versnellingsmogelijkheden zitten.

  • Een scherpe deadline, waardoor er in beperkte tijd een duidelijk resultaat behaald moest worden.
  • Concrete handvaten geven die op korte termijn geimplementeerd kunnen worden
  • Ervaring met diverse complexe vraagstukken binnen rijkswaterstaat en goede onderlinge contacten

"Het mooiste wat ik kreeg te horen uit de markt is dat degene die tweede was geworden en daarmee de opdracht niet had gekregen aangaf dat hij snapte waarom hij tweede was geworden."

– Inkoopadviseur Rijkswaterstaat

Waar hebben wij al een Versnelling aangebracht​

De Versnellingskamer versnelt langs 4 assen:

Planning en voorbereiding

Een online voorbereidings-versnellingskamer plaatst het vraagstuk in de bredere context. Bepaald wanneer de sessie geslaagd is, welke onderwerpen behandeld worden, welke deelnemers daarvoor nodig en welke stappen te maken zijn.

Methodiek en uitvoering

Het versnelt de traditionele manier waarbij groepen tot beleids- en besluitvorming komen. Digitale methodes, die niet in een klassieke meeting te realiseren zijn, zorgen ervoor dat complexe problematiek eenvoudig en overzichtelijk behandeld kan worden.

Technologie en facilitatie

Tekstuele en grafische terugkoppelingsmethoden maken de sessie uiterst efficiënt. Hierdoor worden alleen de belangrijke zaken besproken. Invloed van dominantie en hierarchie is geminimaliseerd waardoor ook de minder gangbare meningen worden gehoord.

Verantwoording en rapportage

Eenvoudig rapporteren en verantwoorden van resultaten. Extra verslagen schrijven is verleden tijd. Alle relevante data is digitaal beschikbaar en op ieder moment oproepbaar. Alle stappen in het besluitvormingsproces liggen digitaal vast.

Voordelen van onze begeleiding

  • Begeleiding van grote groepen
  • Bewezen betere besluiten
  • Geen tunnelvisie of blinde vlekken
  • Meer kennis beschikbaar
  • Door techniek ondersteund

Contact

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij kijken wat voor u de best passende oplossing is. Aan de hand van een korte intake kunnen wij een goede indicatie geven van de kosten. 

Specialist op dit onderwerp is Steven Wagemaker. Hij is bereikbaar via steven@spilter.nl